BANDEN

 

FREDAG
20.00 - Dörrarna öppnas 
21.00 All is left
22.00 Besserbitch
23.00 Spiders 
00.00 Bombus

 

LÖRDAG
19.30 - Dörrarna öppnas
20.00 - The Picture Books 
20.30 - Iron Lamb 
21.30 - Turbonegro 
23.15 - Vanhelgd 
00.00 - Totalt Jävla Mörker 
01.00 - Diabolicum
Turbonegro har passerat 25 år som världens främsta utövare av deathpunk och i april är det dags för Sundsvall att få ett besök av Norges denimklädda stoltheter. 

Få band från Norden har varit så inflytelserika i världen såsom Turbonegro varit. Norrmännen beskrivs ofta som världens största underjordiska band och kan stoltsera med en av punkvärldens mest dedikerade fanclub – Turbojugend – som har över 3 000 medlemmar spridda över jordklotet. Med över 1 miljon sålda skivor har allsångspunkarna från Oslo sakta men säkert jobbat till sig en legendstatus som närmar sig deras egna musikaliska förebilder i Black Flag och The Stooges. 

När Turbonegro annonserade sitt nionde album "Sexual Harassment" 2012 var det med en ny sångare och frontman. Vi fick på allvar stifta bekantskap den engelska människobjörnen Tony Sylvester a.k.a Duke Of Nothing. Hans rossliga slagsmålsröst bidrog kraftigt till att bandet lät större, mäktigare och hårigare än någonsin. Turbonegro är och förblir en angelägenhet för alla som uppskattar riktigt bra rock. 

I Sverige har bandet genom åren legat på topp 3-listan med tre olika album och i hemlandet Norge har de fått ett eget frimärke. Turbonegro är en egen institution i Norden som kommer till Sundsvall för att bjuda på det absolut bästa från deras 25 år som aktiva. Räkna med deathpunk, rungande allsång, nävar i luften och en hel del svettfuktig denim både på och framför scenen. 

 

Vi är oerhört stolta och glada över att kunna presentera Turbonegro som årets huvudakt!

 

 

______________________________________________________________________Skellefteå 1997, alla gator mynnar ut i förruttnelse och död. Antingen går man i kyrkan eller tillber Hockey-bockey-gudarna i ishallen. I avbefolkningens och köldens kölvatten ekar ångestropen och skriken starkt mellan gårdarna. Något som några ynglingar tar fasta på och försöker tonsätta det karga levernet; Totalt Jävla Mörker föds.

Under tio år mal maskineriet sakta sönder och samman Sveriges kulturella bakgård. Efter fyra skivor och otaliga spelningar runt om i Europa så sinade orken. Hur gott man än mår, hur bra man än har det, så kommer det alltid en morgondag...

Fyra år av tystnad - livet, och döden kom emellan - och kaffedrickande. Tyst, stilla och sakkunnigt i de ensligt isolerade landsorterna i det norra riket.

Fastän tystnad rådit, så har inte all tid spenderats på sofflocket. Mörkret har tagit andra uttrycksformer...Men nu. Äntligen har ännu ett försök gjorts att tonsätta infernot, paranoian, hatet och döden. Helevetespunken är här! Kaffet är slut, och tystnaden, och ensamheten, i all evighet. Amen.______________________________________________________________________

 

 

 

Bombus är egentligen Nordfest personifierad. Ett galet, svettigt driv som aldrig verkar få slut på energi!


Göteborgsbandets senaste skiva “The Poet And The Parrot” stod ut som ett av fjolårets bästa släpp och visar tydligt vad man hittar i medlemmarnas skivbackar - Motörhead, The Melvins, Metallica, Entombed and Poison Idea

 

Bombus gästade Sundsvall hösten 2013 (för andra gången, första gången som support till Graveyard) och fick Deströyer att svettas och jubla. Vi är helt övertygade om att bandet kommer bjuda upp till dans igen. Vi är mycket glada att Bombus väljer att gästa Nordfest!
 

______________________________________________________________________ 

Färskt hemma från en Europaturné, 23 spelningar på 23 dagar – ingen Metallicavila där inte, med Horisont och Vidunder så kan vi stolta presentera SPIDERS till Nordfest!

Med rötterna i 70-talsrock och de spretiga grenarna ut i blues och hårdrock och barken gjord av lite glam så ångar karriären på spikrakt uppåt med nya dunderplattan ”Shake electric” som kol till ångloket. När bandet senast besökte Club Deströyer var det många som blev överraskade av livenergin och glöden och mången fot stampade i takt och huvuden nickades och ölen sippades med ett leende på läpparna.

Spiders är ett sådant band man vill se live, det är hela tiden fullt ställ så missa för rackarns inte detta, du kommer gräma dig…

 

 

______________________________________________________________________

 

 

 

Med albumet ”Fool’s Gold” som släpps på tyska kvalitetsbolaget High Roller Records den 30e januari så tar Sundsvall och Nordfest emot Stockholms Iron Lamb för andra gången. En hel del har hänt sedan senast, sångare är bytt till Daniel Bragman (känd från bl.a. Tyrant och The Black) och Jens Bäckelin är numera stadigvarande gitarrist.

Det är stenhård rock and/or roll från början till slut och det är så bredbent att man ibland är nära att ramla omkull, det är lätt att dra paralleller till Motörhead och det är inte fel men det här är lite punkigare och vassare i kanterna. Om Lemmy och co. är gubbarna är Iron Lamb de osnutna slynglarna. Förvänta er blod, svett och inga tårar.

 

______________________________________________________________________

 

 

2014-års bästa nykomling i punk/rockfacket är utan tvekan Besserbitch som med Sundsvallsinspelade plattan ”Moments of grey” skördar framgångar i Sverige och Europa. Bandet spelar live en hel del och formkurvan går stadigt uppåt. Om plattan låter lite polerad så är bandet betydligt hårdare och råare live och med en färsk tysklandssväng i minne så är det med öppna armar vi välkomnar bandet till Sundsvall och Nordfest.

 

 

______________________________________________________________________

 

 

 

Diabolicum bildades redan 1994 i Sundsvall och har sedan dess spridit skräck i undergroundscenen med sin industriella black metal. Vi har länge jobbat på att få till ett gig med bandet, och har äntligen fått alla pusselbitar på plats.

Det här blir Diabolicums första gig i Sverige, vilket känns galet spännande!
Förbered er mentalt på att bli rejält överkörd av mörkrets maskin.
 

______________________________________________________________________

 

 

 

Morbus Chron, Stench och Tribulation... Vi gissar att nästa namn på allas läppar blir Vanhelgd! Domedagsstinkande dödsmetall med inslag av black metal låter inte mycket bättre 2014 än bandets senaste släpp, ”Relics of Sulphur Salvation”.

 

När musikåret har sammanfattats hamnade ”Relics of Sulphur Salvation” som åttonde bästa skiva i en omröstning i Close-Up och låg överst på mångas personliga listor. Har du missat Vanhelgd tycker vi att det är hög tid att du uppräcker dem!
 

______________________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

 

Nordfest och Sundsvall får finfrämmande - från Tyskland!
The Picturebooks är en tysk rockduo som spelar en alternativ typ av rock och blues. Bandet bildades när Fynn Claus Grabke och Philipp Mirtschink lärde känna varandra i en skatepark och upptäckte att de hade samma intresse i motorcyklar, skateboards och musik. 2014 skrev man på för Riding Easy Records och släppte "Imaginary Horse", som är inspelad i samma garage som de bygger och reparerar motorcyklar och choppers i. Med en trumma och en gitarr tar de genren "garagerock" till en helt ny nivå.


Det är oerhört snyggt, coolt och samtidigt så pass smalt att vi nästan går av på mitten. Med andra ord, en perfekt bokning till Nordfest, då vi gillar att överraska och bli överraskade! Gruppen agerar support åt Turbonegro på de tre Sverigedatumen.

 

 

 

______________________________________________________________________

 

 

 

All is Left är ett sprillans nytt rockband, tillika Thomas Björlings hjärtebarn.
Efter att ha harvat runt i många lokalband de senaste tretton åren (bl.a Loyalguard, A New Way To Flavour, When Cities Divide, Dysdain, Psycho Poetry och Java) bestämde sig Björling till sist för att spela in en platta på egen hand.
Alla instrument, sång, inspelning och mixning helt själv.

 

Plattan är ännu inte släppt, men det blev ändå oundvikligt att göra All Is Left till ett liveband. Sagt och gjort; livesättningen rekryterades och ser ut som följer:

 

Thomas Björling - sång/gitarr
Björn Elverstig (Dysdain) - gitarr/kör
Sebastian Högvall - gitarr
Rickard Persson (Soreption) - bas
Erik Sjödin (When Cities Divide/Dysdain) - trummor

 

Björling dyrkar 90- och 00-talets rockscen där band som Foo Fighters, Soundgarden, Biffy Clyro, Weezer och Queens Of The Stone Age regerade. Gillar man något av dessa band – då passar All Is left som handen i handsken.NYHETER

BOMBUS, DIABOLICUM, VANHELGD & ALL IS LEFT [041218] [+]Idag presenterar vi fyra nya akter till festivalen!
Bombus avslutar fredagens baluns, Diabolicum gör Sverigedebut, Vanhelgd bidrar med domedagsdöds och All is Left visar Sundsvall hur rock ska låta! Information om banden och vilka dagar de spelar på hittar du under "Band"

THE PICTUREBOOKS ANSLUTER! [041205] [+]Nordfest och Sundsvall får finfrämmande - från Tyskland!
The Picturebooks är en tysk rockduo som spelar en alternativ typ av rock och blues. Information om banden och vilka dagar de spelar på hittar du under "Band"

4 NYA AKTER KLARA! [041127] [+]Idag kan vi presentera 4 nya akter till Nordfest 2015!
TOTALT JÄVLA MÖRKER, SPIDERS, IRON LAMB och BESSERBITCH.
Information om banden och vilka dagar de spelar på hittar du under "Band"

TURBONEGRO GÄSTAR NORDFEST! [+]Turbonegro har passerat 25 år som världens främsta utövare av deathpunk och i april är det dags för Sundsvall att få ett besök av Norges denimklädda stoltheter.

Biljetterna släpps till försäljning på fredag den 21 november klockan 9.00.

Få band från Norden har varit så inflytelserika i världen såsom Turbonegro varit. Norrmännen beskrivs ofta som världens största underjordiska band och kan stoltsera med en av punkvärldens mest dedikerade fanclub – Turbojugend – som har över 3 000 medlemmar spridda över jordklotet. Med över 1 miljon sålda skivor har allsångspunkarna från Oslo sakta men säkert jobbat till sig en legendstatus som närmar sig deras egna musikaliska förebilder i Black Flag och The Stooges.

När Turbonegro annonserade sitt nionde album "Sexual Harassment" 2012 var det med en ny sångare och frontman. Vi fick på allvar stifta bekantskap den engelska människobjörnen Tony Sylvester a.k.a Duke Of Nothing. Hans rossliga slagsmålsröst bidrog kraftigt till att bandet lät större, mäktigare och hårigare än någonsin. Turbonegro är och förblir en angelägenhet för alla som uppskattar riktigt bra rock.

I Sverige har bandet genom åren legat på topp 3-listan med tre olika album och i hemlandet Norge har de fått ett eget frimärke. Turbonegro är en egen institution i Norden som kommer till Karlstad, Uppsala och Sundsvall för att bjuda på det absolut bästa från deras 25 år som aktiva. Räkna med deathpunk, rungande allsång, nävar i luften och en hel del svettfuktig denim både på och framför scenen.