KLARA BAND - FLER TILLKOMMER!

 


GRAVEYARD
Graveyard slog igenom stort och hyllades snabbt internationellt i samband med sin självbetitlade debut 2007 och uppföljarna ”Hisingen Blues”, ”Lights Out” och ”Innocence & Decadence” har mynnat ut i stående ovationer och spaltmeter av nyuppfunna superlativ. 2012 vann de både P3 Guld för bästa Rock/metal och en Grammis för Årets hårdrock. Bandet tog en kort paus och återvänder nu med sitt femte album 'PEACE' som släpps 25 maj! Ni som sett bandet live vet vad ni har att vänta. Att de får vara förband till Guns N’ Roses i Göteborg den 21:a juli är ännu ett kvitto på deras storhet.

 

Bandets tolfte och senaste album ”Rituals” släpptes 2016 och innehåller magi från första ackordet. Skivan fortsätter på deras inslagna linje över de senaste albumen, det låter etniskt och ritualistiskt, det är malande, berättande och taktfast snarare än hypersnabbt och blåställ. Det är förjävla bra helt enkelt och vissa melodipassningar känns hela vägen bak till debutplattan.

 


 

DARK FUNERAL
Bandet har funnit i över 25 år och behöver ingen närmare presentation. Ett av de allra tidigaste andravågsbanden i Sverige och ett av de allra viktigaste. Ahriman har oförtrutet hållit fanan högt i vädret under alla år och medlemmarna har varit många i övrigt men senaste sättningen med gitarristen Chaq Mol och Heljarmadr från bl.a. Grá släppte senaste albumet ”Where shadows forever reign” 2016, då med Nisse Fjellström bakom trummorna. Det var många år sedan de spelade i Sundsvall senast så vi tycker det är tid och läge att placera dem på en riktig scen. Open the gates!

 


 

THE CROWN
The Crown har manglat på kompromisslöst sedan början av 90-talet. Bandnamns-, medlems- och stilbyten till trots är det ändå death metal som stått på agendan i snart 30 år. Nyligen släppte bandet sin tionde skiva, "Cobra Speed Venom", som unisont hyllats av fans och kritiker.

Bandet låter lekfullare och hungrigare än på länge och vi kommer att bjudas på ett dödspunkparty laddat med fart och aggressivitet på Nordfest-fredagen.
Blitzkrieg Witchcraft!

 


 

ULTRA SILVAM
Sveriges hetaste blackmetalhopp alla tänkbara kategorier. Kaotiskt och rått men med en känsla för melodi som i sina stunder minner om band som Sorhin i slutet av nittiotalet. Bandet har endast släppt en kassett/7” ännu men har ändå blivit bokade till festivaler som Party San i Tyskland och nu för första gången till Norrlands metalmecka Sundsvall. Blod, nitar, Black metal!


 

 

LIK
Sedan debuten 2015, ”Mass Funeral Evocation”, har Stockholmstrion fortsatt att grotta ner sig i det bästa som svensk death metal har att erbjuda. Nya släppet ”Carnage” är dödsmetall som är strikt trogen det genetiska arvet som bla Entombed, Dismember och Unleashed lämnat efter sig.

Och som det levereras! Med melodislingor från klassisk brittisk heavy metal blandat med årets fetaste riff blir resultatet en käftsmäll utan dess like. Inte så konstigt egentligen, då medlemmarna på ett eller annat vi haft ett finger med i akter som Witchery, Kaamos, Grave, Repugnant, Katatonia och Bloodbath.

Gillade du Dismembers ”Like an Ever Flowing Stream”?
Då kommer du älska LIK.

 


 

DARKLANDS
2018 är det inte mindre än tjugo år sedan Sundsvallsbandet Darklands släppte sin självbetitlade debut och det ska firas med pompa och ståt på årets Nordfest. Bandet gör en tillfällig(?) återförening och ställer sig på Deströyerscenen under lördagen. Det är blytung, malande doom vi snackar och det är rutin till tusen på scenen – skönt att kunna erbjuda så mycket lokal kompetens.

 

NYHETER

Nordfest är tillbaka! [+]En av Norrlands största metalfestivaler är tillbaka för nionde året!
2 dagar, 2 scener och 12 band! Nu kör vi!