BANDEN

 


Greklands största metalband och ett av de äldsta black metal-banden som fortfarande spelar firar 30-år som band. Bandet släppte sin första fullängdare redan 1993 (Thy mighty contract) som satte det ”grekiska soundet” på kartan tillsammans med band som Varathron, Necromantia och Thou Art Lord, ett sound lika karaktäristiskt som det norska men väldigt annorlunda.

 

Bandets tolfte och senaste album ”Rituals” släpptes 2016 och innehåller magi från första ackordet. Skivan fortsätter på deras inslagna linje över de senaste albumen, det låter etniskt och ritualistiskt, det är malande, berättande och taktfast snarare än hypersnabbt och blåställ. Det är förjävla bra helt enkelt och vissa melodipassningar känns hela vägen bak till debutplattan.

 

______________________________________________________________________


 

Holländska Carach Angren spelar symfonisk black metal och släppte i juni sitt femte album, ”Dance and Laugh Amongst the Rotten” som precis som deras tidigare släpp är ett berättande konceptalbum om spökhistorier och folktro. Skivan har fått fin respons bland fans och kritiker. Det är teatraliskt, atmosfäriskt och brutalt och på Nordfest kommer bandet ta med dig på en becksvart skräckresa.

 

______________________________________________________________________

 

Under året kommer Grift att göra några exklusiva akustiska solospelningar. Grifts klangkonst bygger på enkla melodier och uttrycksmedel, och genom dessa lågmälda framträdanden får lyssnaren chansen att verkligen berusas av källan där allt är sprunget från.

 

I samband med dessa spelningar kommer en kassett med tillhörande T-shirt att släppas genom Grift och Nordvis. Kassetten spelades in live i skogen där Grift har sitt fäste, och innehåller sammanlagt sex låtar. Två av dessa låtar presenteras för första gången genom denna release, som är limiterad till 100 handnumrerade exemplar.

 

______________________________________________________________________

 

Skaplig Fraktur återförenas!

Skaplig Fraktur är ett Sundsvallspunkband som startade runt 92/93 och bestod i början av Kennth på sång/gitarr, Kent på bas och Björn på trummor. Bandet har släppt 2 st demokassetter, 2 cd-skivor och spelat i både Sundsvall, Härnösand, Kramfors och Östersund på olika scener och festivaler.

 

Samtida band som Skaplig Fraktur bl a har spelat med är: Dia Psalma, Radioaktiva räker, Sector Sexs, Charta 77 m.m. Bandet splittrades någon gång på slutet av 90-talet. Nu gör de en återförening och har siktet inställt på att spela in en ny skiva! 

 

 

______________________________________________________________________ 

Godless Glenn and the astrozombies levererar skräckpunk av högsta klass! Vad de spelar? Uteslutande Misfits-låtar så klart! Med medlemmar från band som My Own Grave och Gluttony!


 

______________________________________________________________________

 

Vi är glada att kunna presentera danska Slægt i årets upplaga av Nordfest! Det unga bandet har beskrivits som ett black metal-band som skriver vindlande heavy metal-låtar med en vilja i musiken som påminner om det unga Metallica. Det är lika många delar black metal från de skandinaviska fjällen som old school heavy metal från England.

 

Bandets andra skiva ”Domus Mysterium” släpptes tidigare i år och på festivalen Copenhell tog man konsertbesökare och kritiker med storm där recensionerna pratade om ”världsband” och ”detta är bara början”. Det här vänner är bra - på riktigt! Missa inte chansen att få ta del av detta live.

______________________________________________________________________

 

Uppsala-bandet Mephorash har på kort tid gjort sig ett namn genom deras omtalande liveframträdanden samt senaste släppet ”1557 - Rites of Nullification”, som kom 2015. Det är black metal där åskådarens alla sinnen kommer att stimuleras med en estetiskt slående show. Välkommen på en svart mässa utan pardon.

 

 

______________________________________________________________________
NYHETER

Slægt och Mephorash klara! [070726] [+]Danska Slægt och Uppsalas Mephorash är klara för årets festival!

Information om banden hittar du under "Band"

Förfest med Skaplig Fraktur och Godless Glenn And The Astrozombies [070719] [+]Nordfest utökas till två dagar! Fredagen, tillika Halloween, smyger vi igång helgen med Skaplig Fraktur och Godless Glenn And The Astrozombies! Dessutom kommer vi ha release för nya Deströyer-ölen!

Den perfekta uppvärmningen inför Nordfest-lördagen och som efterfest till Thåström, som spelar i Sporthallen samma kväll.

Skaplig Fraktur gör comeback efter ca 18 års tystnad! Punkbandet bildades i Sundsvall runt 1992/1993 och ställer upp med originaluppsättningen denna afton!

Avslutar fredagen gör Godless Glenn And The Astrozombies, som bjuder på idel hits från The Misfits!

Information om banden hittar du under "Band"

Rotting Christ, Carach Angren och ett akustiskt framträdand från Grift! [070620] [+]Idag presenterar vi de tre första akterna till årets festival, som är tillbaka för åttonde gången!
Grekerna i Rotting Christ, Holländska Carach Angren och Grift som bjuder på ett akustisk framträdande Information om banden och vilka dagar de spelar på hittar du under "Band"